saltea la vânzare | matracite.promo

Cum să alegi o saltea potrivită?

291 0

Alegerea saltelei perfecte este o sarcină dificilă, dar cu câteva măsuri de precauție simple, este posibil să se determine modelul potrivit. Pe lângă compoziția și dimensiunea sa, salteaua ideală ar trebui să susțină corpul fără a fi incomodă. Dar nu ar trebui să ne facă să ne scufundăm: trebuie pur și simplu să respecte curba naturală a coloanei vertebrale. Daca parametrul este greutatea persoanei, cea mai buna metoda este: intinde-te si in functie de zona sacrala, verifica sa nu existe prea mult spatiu intre brat si spate. Într-un plan mai general, se aplică regula că fermitatea saltelei este direct proporțională cu greutatea persoanei.

Saltele potrivite pentru copii

Saltea single

Părinții din întreaga lume se întreabă ce saltea este potrivită pentru copilul lor. De regulă, salteaua pentru copii are dimensiuni standard și anume 60 × 120 cm, 60 × 125 cm și 70 × 130 cm, iar grosimea variază între 10 și 20 cm. Într-adevăr, grosimi mai mari de 20 cm sunt aproape inutile, deoarece un copil are o greutate mică în comparație cu un adult, în timp ce dacă are o grosime mai mică de 10 cm, atunci va avea o capacitate portantă slabă și, prin urmare, nu va funcționa. Dimensiunile saltelelor pentru copii urmeaza directive europene precise si anume standardul UNI 11036, care prevede standarde stricte. Intr-adevar, odihna pentru un copil este unul dintre putinele momente in care acesta este lasat singur, iar aceste reglementari se aplica saltelelor pentru copii, precum si patului si patutului pentru copii. O saltea bună pentru copii și bebeluși ar trebui să preia greutatea și forma corpului, care, după cum știm, se schimbă rapid în timpul copilăriei și susțin coloana vertebrală în timpul dezvoltării sale.

Salteaua potrivită pentru bătrâni

Când nu mai ești tânăr, de unde știi ce saltea să alegi? Cele mai potrivite saltele pentru bătrâni sunt de obicei cele nu prea ferme, dar evident totul se schimbă dacă persoana suferă de probleme cu spatele. O saltea din spumă cu memorie este recomandată de obicei persoanelor de o anumită vârstă, deoarece este potrivită pentru cei care nu se mișcă prea mult noaptea, precum și pentru persoanele în vârstă. În plus, o saltea cu memorie va susține spatele și, de asemenea, picioarele, un alt punct dureros al bătrânilor.

Ортопедичен матрак на промоция

Saltelele ortopedice sunt acele saltele special concepute pentru a asigura o postura corecta in timp ce dormi. Calitatile tehnice ale saltelei ortopedice sunt legate de studiul atent al zonelor aflate in contact direct cu corpul. Nu numai că, respirabilitatea, tratamentul anti-acarieni și protecția împotriva prafului sunt, de asemenea, factori esențiali în definirea unei saltele ca fiind ortopedică. Acest tip de saltea este recomandat de medicii specialisti in prezenta unor patologii care afecteaza coloana vertebrala sau alte parti ale corpului. De fapt, vorbim despre un „dispozitiv medical”, care este un produs care susține, dar în același timp evită presiunea asupra punctelor de presiune precum umerii sau șoldurile, și care susține curba naturală a coloanei vertebrale. De mulți ani, conceptul de saltea ortopedică a inclus principala caracteristică a fermității, dar în prezent se preferă termenul de ergonomie, deoarece este mai precis.

Ergonomic înseamnă capabil să răspundă nevoilor corpului uman, să îl susțină și să evite depresiile care duc la dureri musculare și la o calitate slabă a somnului.

Related Post

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *